Menu Close

6 Tips Website redesign

6 Tips Website redesign

Kenapa anda perlu Redesign Website

Kebanyakan pelanggan memilih untuk mencari beberapa maklumat mengenai jenama atau sesuatu keywords. Mereka selalunya tidak mencari di profil Facebook atau LinkedIn. Walaupun untuk perbandingan antara jenama yang berbeza dalam bidang yang sama, laman web juga merupakan elemen terpenting yang dapat mengetahui seberapa teratur strategi digital anda.

Tujuan utama diadakan website untuk syarikat adalah untuk mempamerkan mengenai produk anda, pasukan anda, dan kisah perniagaan anda, tetapi juga memberi peluang kepada potensi pelanggan anda untuk melihat dengan cepat dan terkesan dengan apa yang telah dilakukan oleh perniagaan anda. Kemudian akhirnya, tentukan keputusan untuk menghubungi anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perniagaan anda, kebanyakan pelanggan mencari laman web anda terlebih dahulu Laman web adalah seperti bahagian depan rumah anda, pelanggan mempercayai mereka.

Tetapi sayangnya tidak semua orang tahu bagaimana menjaganya dengan baik. Dalam artikel ini, saya menjelaskan 7 tanda yang menunjukkan bahawa laman web anda benar-benar memerlukan baik pulih profesional.

# 1. Website tidak mesra pengguna

90% pelawat tidak mungkin kembali ke laman web anda setelah mengalami pengalaman buruk dan tidak faham informasi di website anda. Di dalam industri 4.0 ini, prospek anda pasti telah melihat puluhan laman web dengan navigasi yang canggih, kelajuan muatan yang cepat (speedtest), dan reka bentuk yang menarik. Bagaimana perniagaan tersebut dapat menghasilkan laman web yang begitu menarik? Jawapannya ialah mereka tahu dengan siapa mereka cuba berkomunikasi. Anda tidak perlu menyambut ‘semua orang’, tentukan pengguna akhir anda. Sekiranya anda membawa ‘segalanya’ di layar dengan harapan dapat menarik lebih banyak pelanggan, anda akan salah, kerana pengunjung terlalu berlebihan untuk mengurangkan tawaran utama anda. Sebaliknya, melayari laman web anda terlalu lama membuat mereka merasa masa mereka terbuang, itu adalah kesan pertama yang buruk.

# 2. Ia kelihatan lapuk (Outdated)

Sekiranya laman web anda tidak dirancang semula selama bertahun-tahun, anda mungkin ketinggalan dalam trend reka bentuk. Reka bentuk yang diperbaharui dan moden bukan hanya untuk pertunjukan, ia adalah salah satu faktor utama yang mendorong pelanggan membuat keputusan membeli. Bayangkan anda berdiri di hadapan 2 kedai yang menjual produk yang sama dengan harga yang sama. Kedai A menyalakan lampu dan pintu terbuka dengan hiasan sekelip mata, lantai bersih, dan rak yang tersusun rapi. Kedai B mempunyai lampu redup dan pintu ditutup, lantai kotor yang tenang, dan rak yang tidak kemas. Persoalannya, dari mana kita merasa lebih selesa membeli? Sekiranya jawapan anda adalah Kedai B maka baiklah, kami sudah selesai di sini. Terapkan peraturan ini untuk pengalaman dalam talian juga. Dari ilustrasi buatan tangan hingga animasi bergerak dinamik, laman web perniagaan mesti kelihatan minimalis tetapi segar dan mengagumkan. Sentiasa ingat bahawa pelanggan cenderung membuat keputusan emosi sehingga penting untuk menarik secara visual.

# 3. Responsif Rendah (tidak mesra telefon bimbit)

Lebih 50% pelawat dalam talian menggunakan telefon / tablet mereka untuk melayari laman web anda Seperti yang saya katakan dalam artikel sebelumnya, telefon bimbit dan tablet lebih kerap digunakan untuk melayari laman web daripada desktop. Laman web responsif sepenuhnya dapat mengubah susun atur berdasarkan ukuran tetingkap penyemak imbas, tanpa mengira peranti. Tidak ada yang lebih menjengkelkan daripada menjelajahi laman web di mana anda perlu menggunakan jari anda untuk terus memperkecil dan hanya untuk melihat dengan jelas kata-kata kemudian secara tidak sengaja klik pada pautan yang salah. Membuat laman web mudah alih dan tablet dapat membantu menangkap dan menukar sejumlah besar lalu lintas kepada pengunjung yang kerap.

#4. Itu tidak menggambarkan jenama anda

Perniagaan anda berkembang melalui peta jalan, begitu juga laman web anda. Perubahan harus berlaku bersama-sama dan sesuai. Setelah tempoh meningkatkan perkhidmatan dan menargetkan lagi segmentasi pasaran, di mana anda berada sekarang mesti jelas di laman web semasa anda.

Laman web anda mempunyai kemampuan untuk menaikkan jenama anda ke tahap yang baru jika:

  • Menekankan nilai teras jenama anda
  • Mempamerkan karya anda dengan jelas
  • Muncul dalam warna khas jenama anda

Pengembara dalam talian 2018 sangat arif. Kami telah menggunakan internet selama lebih kurang 20 tahun dan pastinya kita semua semakin sukar sepanjang masa. Dan anda, para peniaga, harus membuat usaha yang hebat agar tidak terpisah dari yang lain. Oleh itu, inilah yang saya cadangkan – pembeli pintar: laman web anda mewakili perniagaan anda sendiri, jadikan ia berbaloi.

#5. Ia Menukar Penukaran

Sebahagian besarnya, tujuan laman web perniagaan adalah untuk membantu menghasilkan petunjuk, pertanyaan atau penjualan langsung.

Sekiranya aktiviti pemasaran anda tetap disusun secara tetap tetapi penjualan atau petunjuk dalam talian terus menurun, ini mungkin merupakan tanda bahawa laman web anda tidak berhubung dengan khalayak anda. Walau bagaimanapun, reka bentuk semula tidak boleh berlaku sehingga anda mengetahui sebab status tersebut. Ini mungkin kerana penyediaan CTA (ajakan bertindak) anda atau sebenarnya laman web ini tidak disusun untuk memaksimumkan penukaran.

Analisis masalah anda dengan minuman segar yang sesuai

Cara mudah untuk melakukan analitik untuk laman web anda adalah menggunakan Google Analytics, misalnya, anda boleh mengubah CTA, mengukur respons (ujian A / B). Selain itu, ia juga memberikan beberapa pandangan yang sangat berguna untuk mengkaji pasaran.

#6. Tidak tetap dengan strategi pemasaran anda sekarang

Pada awal perniagaan anda, strategi pemasaran anda mungkin bertujuan untuk mendapatkan sebanyak mungkin pertanyaan melalui formulir kontak di lokasi. Dan sekarang mungkin anda berubah menjadi penguasa bangunan dengan melanggan blog dan e-mel. Anda tidak boleh menukar rancangannya, selagi laman web anda disiapkan.

Sama ada anda menggunakan borang sistem pengurusan kandungan (CMS) atau ajakan bertindak (CTA) untuk laman web anda, kekurangan ciri utama akan menahan usaha pemasaran anda. Cuba elakkan pemalam di sini atau di sana tanpa mengoptimumkan dan mengira, ini hanya menjadikan laman web anda kelihatan tidak kemas dan masih tidak membawa pendekatan yang berkesan.

Kesimpulannya

Mempunyai laman web moden dan intuitif adalah salah satu kunci terpenting bagi perniagaan untuk memenangi sejumlah besar prospek dalam talian.